Barnevognguide - Velg riktig barnevogn for deg og babyen

Så gøy at du skal velge barnevogn! Vi er her for å guide deg gjennom dette viktige valg 💖

I vårt håndplukkede utvalg av barnevogner finner du den vognen som passer deg og ditt barn best. Vi tilbyr et bredt utvalg av kvalitetsvogner, som gjør at du sammen med vår ekspertise kan skreddersy en løsning som er trygg, komfortabel og passer familiens hverdag.

Føl deg sikker på at vi og våre kjente leverandører som Bugaboo, Maxi-Cosi, Cybex, Emmaljunga og Crescent vil følge deg gjennom valgene mellom ulike douvogner med tilhørende ligge- og sittedeler, reisevogner og flertallet søskenvogner. For ekstra bekvemmelighet og for dine spesielle behov tilbyr vi alle tilbehør du trenger for å gjøre opplevelsen din perfekt og funksjonell. Koppholder, ståbrett, stelleveske eller en varmende vognpose er noe av det mest praktiske tilbehør du trenger.

1. Ta utgangspunkt i hvordan hverdagen din ser ut

Å velge barnevogn kan føles vanskelig. Det er imidlertid verdifullt å investere tid i å tenke på hva slags funksjonalitet du ønsker å få ut av vognen når du bruker den. Hvordan ser hverdagen din ut? Kommer du til å bevege deg mye i butikker og i byen eller bor du landlig og vil gå tur i skogen hver dag? Den barnevognen som passer best for deg som bor i et urbant miljø og beveger deg mye i butikker og i byen er ikke den samme barnevognen som passer for deg som bor på landet og ønsker å gå skogsturer med forskjellig underlag og vanskelig terreng hver dag.

2. Testkjør vognen eller eller kontakt våre erfarne medarbeidere

Videre føles vogner også lettere å kjøre når de er tomme. For å teste ekte kjørefølelse kan det derfor være en fordel å prøvekjøre vognen med litt vekt i. Ta med barnet til butikken vår eller, hvis barnet ikke er født ennå, lån en av våre dukker med realistisk vekt for prøvekjøring av barnevognen. Er dere flere som skal kjøre vognen kan en vogn med justerbart håndtak være en god idé for individuell komfort. Teste å gå i raskt tempo for å se at føttene ikke sparker i understellet.
Hvis du ikke har mulighet til å prøvekjøre, kan du kontakte oss! Vi har 14 års erfaring og vet hvilken barnevogn som passer deg best hvis du beskriver dine behov.

Hva er en Duovogn?

En duovogn er en barnevogn med et understell hvor du kan feste enten en sportsdel eller liggedel. Du bruker liggedelen fra fødselen og deretter omtrent 6-12 måneder fremover, og bytter deretter til sportsdelen. To separate deler er med andre ord inkludert i en duo-barnevogn, en liggedel og en sportsdel.

Bugaboo Fox 5 Black/Midnight Black
Best i test
14995 kr
Kjøp
Info
UPPABaby CRUZ V2 Duovogn Liam
Pakkepris!
9995 kr
Kjøp
Info
Bugaboo Donkey 5 Mono Black/Misty White
Deal
Best i Test 2024!
13769 kr
16199 kr
Kjøp
Info

Forskjellige Sittedeler

Det er smart å se mest på sittedelen når du kjøper barnevogn da barnet ditt vil tilbringe mest tid i den såkalte sportsvognen. Vi anbefaler at du velger en barnevogn med vendbar sittedel da det er fint å kunne ha barnet vendt mot deg i begynnelsen når du bruker vognen som sportsvogn.

Det finnes to ulike typer sittedeler: klassisk (med flat liggestillig) og ergonomisk. På en Flat sittedel er det ryggstøtten som legges ned i flere trinn , vanligvis helt ned til full liggestilling. Fotbretten kan reguleres slik at bena også kan ligge flatt. Et eksempel på vogn med sittedel med flat liggestilling er Cybex Talos S Lux. En ergonomisk sittedel kan også tiltes i en rekke stillinger til full liggestilling men setet er ergonomisk utformet for å gi kroppen best mulig støtte på trilletur. Barnet ditt ligger aldri helt flatt. Dette betyr at liggende stilling blir ergonomisk for barnets rygg da barnets rumpe er plassert lavere enn overkroppen og beina.

Så hvordan velge sittedel?

Det er ingen rett eller feil. Et ergonomisk sete kan gi litt bedre støtte når barnet akkurat har lært segå sitte opp og tar ofte litt mindre plass å oppbevare. I tillegg til dette velger du etter din smak.
Hjulene

Hjulene på en barnevogn er ekstremt viktige å se på når du velger barnevogn. Dette for du skal kunne gå turer hvor du foretrekker. Du bør velge hjul basert på din livsstil og ditt nærmeste miljø. En hjelp på veien er at du kan tenke på hvordan du lever hverdagen din og hvor du vil gå mest med vogna di. De fleste barnevogner har i disse dager punkteringsfrie hjul av mye god kvalité. De fleste punkteringsfrie dekk har en luftkanal som gjør turen nydelig og jevn uten risiko for punktering. Det vi anbefaler å se på er først og fremst størrelsen på hjulene. Jo større hjul, jo bedre bevegelighet i terreng. Hvis forhjulene også har god innebygd fjæring vil turen føles mer behagelig på ujevne underlag. Et eksempel på en barnevogn med store hjul og god demping er bugaboo Fox 5.


Hjul barnevognguide

Barnevognens håndtak

Håndtaket på en vogn er veldig viktig, spesielt hvis dere er flere som ska kjøre vognen. Et tips er å prøvekjøre vognen i butikken. Teste å gå i raskt tempo for å se at ikke noen av er sparker i understellet eller handlekurven med foten. Det finnes ulike typer håndtak: kneleddshåndtak, der du justerer og tilpasser høyden ergonomisk opp eller ned. Med teleskophåndtaket justerer du høyden ved å skyve håndtaket ned eller opp fra underredet. Teleskophåndtak pleier å være best når du er lang.


Barnevognens maksvekt

Hvor mye vekt en barnevogn tåler kan variere fra merke og modell. Kjøpbarnevogn fører kun kjente merker der alle modeller er testet og godkjent basert på nyeste EU-standard EN1888-2 der 22 kg er maksvekt på barnevogner. Dersom barnevognprodusenten velger å teste for enda høyere vekt, står dette i produktbeskrivelsen på vår nettside. Maksvekten på en vogn sammen med hvor romslig sittedelen er, er det som avgjør hvor lenge du kan bruke vognen. Jo lengre ryggstøtte der er og jo høyere maks vekt, jo lengre brukstid.

Hvordan vognen slås sammen

Det er forskjell på hvordan barnevogner slås sammen. Noen barnevogner kan slås sammen med både sitte- og liggedel på, mens andre krever at du løsner begge deler før du slår sammen understellet.

Eksempler på barnevogner som kan slås sammen med både sete og bagdel på er Bugaboo Dragonfly og Bugaboo Fox 5.
Et eksempel på vogn som kan slås sammen med sittedelen på (ikke liggedelen) er Cybex Talos S Lux.

Andre ting å vurdere angående sammenlegging er hvor mange trinn prosessen består av. Færre trinn - lettere og raskere sammenlegging. Noen barnevogner kan slås sammen med en hånd (f.eks Bugaboo Fox 5), noe som gjør at du samtidig kan bære barnet med den andre armen.


Barnevognpakker - Travel system

I dag er det mulig å feste babybilstolen (den første bilstolen som brukes til nyfødte) til de fleste barnevogner. De aller fleste modeller krever en adapter som festes mellom barnevognen og bilstolen. Å kunne feste babystolen til vognen er veldig praktisk når du vil unngå å belaste kroppen og bære rundt på babyen i bilsetet. Små barn sovner ofte i bilen og ved å enkelt flytte bilsetet til barnevognen unngår du å vekke den sovende babyen.

Et tips fra oss er å kjøpe et av våre barnevognpakker. Pakken inneholder duovogn, adaptere og babystol som passer sammen. Noen ganger medfølger også base til bilen. Vi anbefaler å kjøpe bilbase til babystolen. Basen gjør at du ikke trenger belte fast babystolen i bilen var gang du ska ta en tur. Med en isofixbase i bilen din monterer du og løsner veldig raskt og lett barnestolen.


Oppsummering; Viktig å vurdere når du velger barnevogn


- Hvilken typer av underlag skal vognen kjøres på? Hvis du går på grusveier og i skog vil du sette pris på god demping og store hjul mer enn hvis du for det meste kjører vognen på asfalt i byen
- Justerbart styre er bra hvis dere er flere som skal kjøre vognen. Kneledd eller teleskophåndtak er begge bra! men teleskop kan være bedre hvis du er høy.
- Hvordan vognen slås sammen. Noen modeller kan brettes med bare én hånd og med ligge-/sittedel på. Hva er viktig for deg?
- Maksvekt på barnevognen sammen med mål på sittedel er avgjørende for brukstiden
- To typer sittedel - Skal dette være av flat eller ergonomisk modell? Les om hva som skiller typene lenger opp i teksten.

Logg inn